Welkom op de nieuwe shop van Draadgordijn!! 

 

 

Draadgordijn

Soorten producten

Draadgordijn.nl is al een aantal jaren actief in het leveren van atractieve raam decoraties, deur gordijnen, vliegengordijnen en visuele ruimte afscheidingen voor zowel de huiselijke sfeer als zakelijke omgeving.

Je bent op zoek naar een mooie aanvulling op een interieur. Een (optische) afscheiding in een ruimte zoals een restaurant, een winkel, een kantoor of je woonkamer, een raambekleding of een iets stijlvols om insecten buiten te houden en je wilt iets speciaals hebben, dan zijn er verschillende mogelijkheden. 

Er zijn verschillende productgroepen:

 • Draadgordijnen
 • Vlamvertragende draadgordijnen
 • Metaal gordijnen

Draadgordijnen

Draadgordijnen is een verzamelnaam waar veel verschillende uitvoeringen onder vallen. Draadgordijnen zijn ook onder vele andere namen bekend zoals spaghettigordijnen, koordgordijnen slietjesgordijnen en of de Engelse naam string curtains. De draden van een draadgordijn zijn samengesteld door een aantal (meestal 4) draden te knopen. Hierdoor ontstaat er een stevige draad van 1,2mm dikte die alleen kan worden gebruikt of als basis voor andere strengen. Draadgordijnen zijn aan de bovenzijde samengebracht in een zo genaamde tunnel, die ook gebruikt wordt voor de ophanging. Er zijn veleverschillende soorten draadgordijnen zoals:

 • Standaard draadgordijnen. Dit zijn alleen de draden deie afhangen van de tunnel
 • Draadgordijnen met Parels. Hier zijn parels op de draden geschoven
 • Draadgordijnen met kristallen. Dit is een hele aparte groep van draadgordijnen. Het zijn strengen waarop allerlei verschillende vormen van glaskralen en kristallen worden geschoven
 • Koordgordijnen. Dikkere draden
 • Bling of lurex draadgordijnen

Vlamvertragende draadgordijnen

De vlamvertragende draadgordijnen zijn speciaal behandeld om geen vlam te vatten. Door deze behandeling zijn de draadgordijnen geschikt om in de openbare ruimte te gebruiken waarbij je kunt denken aan restaurants, cafe's, nachtclub. Een andere toepassing is ook in beurs stands als decoratie of afscheiding van verschillende delen van de stand. De vlamvertragende draadgordijnen zijn uitgebreid getest door een Duits veiligheidsinstituur. Van deze testen is een beschrijving beschikbaar, die door brandweer en verzekering wordt geaccepteerd als bewijs van de vlamvertragende eiegenschappen. Dit cerificaat kan op verzoek worden opgestuurd. 

Metaal gordijnen

Draadgordijn.nl heeft een aantal niet alledaagse producten opgebouwd uit metalen zoals aluminium, RVS, koper en meer. Er zijn een aantal groepen te onderscheiden:

 • Strengen van metalen balletjes. 
 • Strengen van alumium schakels
 • Metaal gaas gordijnen
 • Metaal stof of Lamee

Deze producten zijn beschikbaar in meer dan 100 kleuren en in verschillende afwerkingen. Ieder gordijn wordt gemaakt naar de wensen van de klant zoals het materiaal, de maten, de kleur en de afwerking. Hierbij is echt alles mogelijk door het directe contact met onze leverancier. Er wordt per project gekeken wat de beste oplossing is voor de gewenste situatie en door de jarenlange ervaring van draadgordijn.nl en de leveranciers is het eind resultaat altijd verbluffend met een verrassende elegante en schitterende uitstraling. Dit product is dit niet uit voorraad leverbaar maar het duurt enige weken om te ontwerpen en te fabriceren. 

Voor een speciaal product geldt dat er eerst een offerte wordt gemaakt zodat je precies weet wat de kosten zijn voordat je bestelt. Belangrijk is dat dit soort op maat gemaakte producten niet onder de normale retourprocedures vallen. Met andere woorden deze producten kunnen niet worden teruggestuurd.

 

 Copyright © 2021 The Young Trade & Trends B.V. Alle rechten voorbehouden.