Draadgordijnen

Introductie

Ben je op zoek naar een raamdecoratie, een luxe afscheiding in je kamer of in je showroom of een vliegengordijn voor je schuifpui, dan zijn draadgordijnen een flexibele en betaalbare oplossing. In vele kleuren en maten verkrijgbaar van 200cm hoog tot 500cm hoog en van 90cm tot 300cm breed. Draadgordijnen hebben vele verschillende namen zoals koordgordijn, spagetti gordijn of de engels naam string curtains. Draadgordijnen zijn gemakkelijk op te hangen en in aan te passen aan de gewenste maten.

Wat zijn draadgordijnen?

Draadgordijnen is een verzamelnaam voor gordijnen die zijn gemaakt van geknoopte draden die bovenan het gordijn worden samengebracht worden in een tunnel. Er zijn vele namen in gebruik voor dit type gordijn, zoals Spaghetti gordijn, Koord gordijn, Sliertjes gordijn. Er zijn type draadgordijnen waarbij de geknoopte draden samen tot een band worden geweven en andere type draadgordijnen worden samengebracht in een satijnen band in kleur van de draden. De tunnel wordt gebruikt om een ophangsysteem doorheen te steken zoals een stok, roede of buis.

Waarom zijn draadgordijnen zo gemakkelijk?

In de eerste plaats zijn draadgorijnen gemakkelijk omdat ze in vele kleuren en maten te verkrijgen zijn. Daarnaast zijn draadgordijnen simpel op te hangen, eenvoudig op maat te maken en kunnen zowel strak gebruikt worden als geplooid. Het inkorten vraagt een scherpe schaar, de gordijnen kunnen zowel in de breedte als in de hoogte simpel op maat worden geknipt. Let wel op eerst de gordijnen ophangen, een aantal uren laten uithangen en dan pas knippen.

Verschillende variaties

Er zijn tradionele draadgordijnen in een enkele of unie kleur met of zonder parels. De draadgordijnen zijn ook beschikbaar in een vlamvertragende variant en met kristallen. Dit type draadgordijn staat op andere pagina's van onze websites klik op de links.

Ophangen van draadgordijnen

Draadgordijnen hebben bovenaan een tunnel waar een stok, buis of roede kan worden geschoven. Een alternatief is een gespannen staaldraad. Als je wilt plooien dan is het mogelijk om bovenaan de tunnel een plooiband te naaien of om er zeilogen in te slaan.

Veel gestelde vragen

In de veel gestelde vragen rubriek worden de verschillende mogelijkheden verder behandeld. Type uw vraag in het zoekveld of ga naar de voetteksten op de pagina. Komt u er niet uit of staat uw vraag er niet bij neem dan contact met ons op. Dan kan met het contactformulier of bel ons even.