Welkom op de nieuwe shop van Draadgordijn!! 

 

 

Veel gestelde vragen over draadgordijnen

Wat zijn draadgordijnen?

Een draadgordijn wordt gemaakt uit een aantal draden die op een speciale manier worden geknoopt. Deze geknoopte draden worden dus ook wel koord genoemd. Deze geknoopte draden worden aan de bovenkant van het gordijn vastgezet in een band of te wel de tunnel. Deze tunnel wordt gebruikt voor het ophangen van het draadgordijn. De band is zo aangebracht dat er een tunnel ontstaat waardoor een stok, roede of metalen stang kan worden ingestoken. Voor sommige type draadgordijnen zijn de afhangende draden aan de bovenkant geweven in een band die dan weer als tunnel kan worden gebruikt.

Hoe worden draadgordijn opgehangen?

1. Tunnel. 

Er moet onderscheidt worden gemaakt tussen de draadgordijnen en de strengen. Een traditioneel draadgordijn wordt aan de bovenkant samengebracht in een zogenaamde tunnel.Dit kan een geweven band zijn van de afhangende draden of een satijnenband in de kleur van de draden. Door deze  Deze tunnel kan worden gebruikt om een buis, stok, roede of staaldraad door te voeren. De stok e.d. worden op dragers gemonteerd, die op de muur of tegen het plafond geplaatst.

2. Plooiband

Op de tunnel kan een andere band worden bevestigd zoals een plooiband. In de plooiband kunnen de gordijnhaken worden gezet worden. Nu kan het draadgordijn op een normale gordijnrail met runners worden opgehangen.

2. Klittenband

Een tweede type band dat kan worden gebruikt is klittenband of Velcro band. Hierbij is een waarschuwing noodzakelijk. Dit type band moet voor bijna alle draadgordijnen worden genaaid en niet worden gelijmd. Een groter draadgordijn kan redelijk zwaar zijn en de band komt dan los. Op deze wijze kan het draadgordijn tegen een muur of aan het plafond worden vastgezet.

3. Zeilringen

Een derde mogelijkheid is om zeilringen in de tunnelband aan te brengen. Deze ringen worden dan weer over de stok geschoven. Het grote voordeel is dat het draadgordijn gemakkelijk te verschuiven is.

4 Lussen

Naai lussen aan de tunnelband en schuif de lussen over de stok.

Kunnen de draadgordijnen in de hoogte op maat worden gemaakt?

Het op maat maken van draadgordijnen is relatief simpel. Het enige wat je nodig hebt is een (scherpe) schaar. Door de specifieke wijze waarop het draadgordijn is gefabriceerd kan op simpele wijze worden aangepast aan; zowel in hoogte als de breedte.Een (scherpe) schaar is het enige gereedschap wat hiervoor nodig is. Door de speciale manier waarop de draden zijn gefabriceerd zullen deze niet gaan rafelen. is om de draadgordijnen op de plek te hangen en die minimaal 12 uur te laten uithangen. Daarna pas de hoogte aan te passen

Kunnen draadgordijnen in de breedte op maat worden gemaakt?

De draadgordijnen kunnen ook op breedte worden geknipt. Omdat de draden naar beneden hangen is alleen de tunnel doorknippen voldoende.

Is het mogelijk om de draadgordijnen breder te krijgen?

De breedte van de draadgordijnen is afhankelijk van het type gordijn. Een breder gordijn kan worden gemaakt door twee of meer gordijnen op dezelfde stok te hangen. Door de structuur van de neerhangende draden zal dit niet zichtbaar zijn. maak met een paar steekjes de tunnels aan elkaar om uit elkaar schuiven te voorkomen.

Hoeveel draadgordijnen heb ik nodig?

Draadgordijnen kunnen strak worden opgehangen en dan is de gemeten breedte van de plek waar ze moeten komen te hangen ook de uiteindelijke maat. Bijvoorbeeld de gemeten maat is 300cm dan is er ook 300cm breedte nodig. Dit kunnen dan draadgordijnen zijn van 3x 100cm, 2x150cm of 1x 300cm breed.

Je wilt de draden iets dichter bij elkaar hebben. Dan kan je deze geplooid ophangen. Normaal is dan 1,5x de gemeten breedte noodzakelijk oplopend tot 2x de breedte. Dit kan simpel op dezelfde stok door de draadgordijnen iets te verdelen.

Kan ik draadgordijnen wassen?

Ja in principe is het mogelijk om draadgordijnen te wassen. De temperatuur mag niet meer dan 30 graden zijn. voor het afnemen van de gordijnen maak met een koordje of een tye-rap ieder afzonderlijk gordijn vast. Neem alle draden tezamen van het gordijn, maak de draden vast om de 50cm.

Wat is de draden dichtheid?

Bij de draadgordijnen staat aangeven wat het aantal draden per inch is. De meeste van onze draadgordijnen hebben 10 draden per inch of te wel 4 draden per cm. De dikte van de draden 1,2mm. Advies Zoekt u een draadgordijn met minder doorkijk dan is de beste optie op dit moment om het draadgordijn niet strak te spannen maar deze ruim (geplooid) op de stok the hangen.

Wat zijn strengen met glaskristallen?

In ons assortiment hebben wij ook andere vormen van draadgordijnen. Dit type gordijn is samengesteld niet uit geknoopte koorden maar uit strengen. Deze strengen kunnen van gelijke lengte zijn of variëren in hoogte. De strengen zijn voorzien van glazen kralen. Deze kralen zijn beschikbaar in vele verschillende kleuren en uitvoeringen. Voorbeelden zijn bolletjes, sterren, ronde plaatsjes e.d. Voor een overzicht van de verschillende mogelijkheden verwijzen wij u naar de desbetreffende webpagina>Copyright © 2021 The Young Trade & Trends B.V. Alle rechten voorbehouden.